MenuClose
09.05.19

Szef kuchni z nominacją do kulinarnego Hermesa

9 maja 2019 r. w Poznaniu odbędzie się prestiżowa Gala Poradnika Restauratora, podczas której przyznane zostaną specjalne wyróżnienia – statuetki Hermesa Poradnika Restauratora 2019. Wśród nominowanych w kategorii OSOBOWOŚĆ znalazł się Dariusz Struciński, szef kuchni Hotelu Anders.

Nagrody przyznawane są od 2005 roku. Jest to ważne wyróżnienie, w którym głosy oddają laureaci Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora z poprzednich lat. O otrzymaniu nominacji decyduje Kapituła, której przewodniczy Joanna Ochniak – przewodnicząca Komitetu Światowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.

Nominacje do Hermesa Poradnika Restauratora 2019:

OSOBOWOŚĆ

    Chef Sebastian Krauzowicz – Radisson Blu Hotel & Residences, Zakopane
    Mateusz Gessler – Ćma by Mateusz Gessler, Warszawa
    Dariusz Struciński – Hotel Anders, Stare Jabłonki
    Stefan Birek – Hotel Lord w Warszawie
    Angelika Chwyć – SugarArt – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze, Warszawa

RESTAURACJA Z RENOMĄ

    Nolita Restaurant, Warszawa – Jacek Grochowina
    Studio Qulinarne, Kraków – Giacomo Monzali
    Tawerna Fisza Concept by Marcin Budynek, Augustów – Marcin Budynek
    Corrèze, Gdańsk – Krzysztof Gradzewicz
    Restauracja FIGA, Plewiska k/Poznania – Dawid Klimaniec

RESTAURACJA Z TRADYCJĄ

    Ostoja Chobienice, Siedlec – Maciej Barton
    PaŁac i Folwark Galiny www.palac-galiny.pl, Galiny k/Bartoszyc – Olga Lompa
    Folwark Wąsowo, Wąsowo – Piotr Markowski
    Głęboczek Vine Resort & Spa, Wielki Głęboczek – Marian Frankowski
    Karczma Górecznik, Przygodzice – Roman Wegnerowicz

RESTAURACJA HOTELOWA

    Zamek Topacz, Ślęza – Rafał Borys
    Hotel & Restauracja Jakubus, Jakubowice k/Wilków – Marcin Bielec
    Nicolaus Hotel & Culinary, Toruń – Bartłomiej Witkowski
    Pałac Mortęgi Hotel & SPA, Mortęgi k/Lubawy – Marcin Zakrzewski
    Marriott Warsaw Hotel, Warszawa – Paweł Kałuski

KAWIARNIA/LODZIARNIA/CUKIERNIA

    Cukiernia – Restauracja Słodki Słony, Warszawa – Magda Gessler
    Cukiernia Sowa, Bydgoszcz – Aleksandra Sowa
    Lulu Cafe Lounge, Wrocław – Beata Jankiewicz
    PETIT PARIS Sołacz, Poznań – Daria Maria Kuttene
    TRio Molo Cafe, Kołobrzeg – Ryszard Pilecki

This webpage is using COOKIES.

By continuing to use this website you are agreeing to use cookies, accordingly to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close