MenuClose
25.07.19

Dariusz Struciński, szef kuchni Hotelu Anders, w gronie jurorów Kulinarnego Pucharu Polski

Szef kuchni z blisko 30-letnim stażem zawodowym, gastronomiczne tradycje wyniósł z domu, a kierunkowe wykształcenie zdobył w olsztyńskiej szkole gastronomicznej. Świeży, lokalny produkt jest punktem wyjścia do każdej propozycji z jego autorskiego menu.

Od lat zaangażowany w podnoszenie kwalifikacji zawodowych nauczycieli, rozwój programów nauczania w szkołach gastronomicznych, prowadzi szkolenia i programy stażowe dla uczniów. Za swój wieloletni wkład otrzymał Medal Komisji Edukacji Narodowej. Juror prestiżowych konkursów zawodowych. Założyciel oraz honorowy prezes Kapituły oraz Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Organizator i pomysłodawca wielu wydarzeń i konkursów kulinarnych: Turnieju Restauracji Warmii i Mazur, Festiwalu Ryby, Wędki i Muzyki „Sielawa Blues”, i wreszcie jednego z najlepszych konkursów kulinarnych w kraju L’art de la Cuisine Martell. Uczestnik międzynarodowego World Association of Chefs Societies (Światowe Stowarzyszenie Szefów Kuchni) w Dubaju oraz Chile. Ambasador wielu marek z branży HoReCa.

W swojej karierze gotował dla wielu znakomitych osobistości ze świata kultury, mediów, sportu i dyplomacji. Jest współautorem wielu wydarzeń kulinarnych w Ambasadach Polski w Paryżu, Pradze oraz Londynie. Polską kuchnię prezentował w Grecji, Francji, Hiszpanii, Albanii czy w Chinach. Dwukrotnie nominowany do Kulinarnego Oskara. W 2015 r. uhonorowany tytułem Szefa Kuchni Roku 2015 w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants. W 2016 r. otrzymał Laur Najlepszy z Najlepszych Marszałka Województwa Warmińsko - Mazurskiego Gustawa Marka Brzezina. Ostatnie z wyróżnień to tytuł Osobowości Kulinarnej (Poland 100 Best Restaurants) i nominacja do Hermesa Kulinarnego 2019 Poradnika Restauratora.

Regularnie, z komentarzem eksperckim, gości na łamach najważniejszych tytułów branżowych w Polsce. Prowadzący i gospodarz programów telewizyjnych, w tym m.in. „Mistrzowskiego Grillowania” na antenie TVP. Przez 15 lat odpowiadał za kulinarną oprawę Pucharu Świata w Siatkówce Plażowej oraz Mistrzostw Świata w Siatkówce Plażowej w Starych Jabłonkach.

Z zamiłowania podróżnik, najodleglejsze zakątki świata odkrywa przede wszystkim kulinarnie. Zebrane inspiracje mistrzowsko wplata w serwowane dania.

 

This webpage is using COOKIES.

By continuing to use this website you are agreeing to use cookies, accordingly to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close