MenuClose
09.01.13

Kurt Scheller - mistrz sztuki kulinarnej gwiazdą spotkania Wine&Food Day w Hotelu Anders

W niedzielę 27 stycznia 2013 r. o godz. 15:00 w Restauracji Pałacowej Hotelu Anders w Starych Jabłonkach odbyło się III wydarzenie z cyklu Wine&Food Day.

Tym razem gościem Dariusza Strucińskiego, Szefa Kuchni Hotelu Anders, był Kurt Scheller, dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej.

Kurt Scheller to laureat wielu prestiżowych nagród kulinarnych, a także członek i założyciel polskich i zagranicznych organizacji kulinarnych. Od roku 2002 prowadzi on również, sygnowaną własnym nazwiskiem, Akademię sztuki kulinarnej. Telewidzom znany jest m.in. z programu pt. „Alfabet kulinarny Kurta Schellera”, który emitowany był w telewizji Polsat. W roku 2012 był on także gościem specjalnym w programie MasterChef.

W menu III odsłony Wine&Food Day znalazły się: pralina z kaszanki z bukietem sałat (przystawka), zupa krem z pietruszki, rolada z pstrąga i łososia na gulaszu z kaszy jęczmiennej (danie główne), a na deser piwny tort z sosem malinowym. Dodatkowo, najmłodsi uczestnicy mogli wziąć udział w zabawach z animatorką. Oprócz przepysznych dań, Goście gedustowali również specjalnie dobrane wina.

Dotychczasowe spotkania w ramach Wine&Food Day w Hotelu Anders odbywały się w październiku i listopadzie 2012 roku i utrzymane były w stylu włoskim. Gościem Dariusza Strucińskiego w obu poprzednich edycjach był Marco Ghia, kucharz z Sycylii.


This webpage is using COOKIES.

By continuing to use this website you are agreeing to use cookies, accordingly to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close