MenuZamknij
09.05.19

Szef kuchni z nominacją do kulinarnego Hermesa

9 maja 2019 r. w Poznaniu odbędzie się prestiżowa Gala Poradnika Restauratora, podczas której przyznane zostaną specjalne wyróżnienia – statuetki Hermesa Poradnika Restauratora 2019. Wśród nominowanych w kategorii OSOBOWOŚĆ znalazł się Dariusz Struciński, szef kuchni Hotelu Anders.

Nagrody przyznawane są od 2005 roku. Jest to ważne wyróżnienie, w którym głosy oddają laureaci Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora z poprzednich lat. O otrzymaniu nominacji decyduje Kapituła, której przewodniczy Joanna Ochniak – przewodnicząca Komitetu Światowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.

Nominacje do Hermesa Poradnika Restauratora 2019:

OSOBOWOŚĆ

    Chef Sebastian Krauzowicz – Radisson Blu Hotel & Residences, Zakopane
    Mateusz Gessler – Ćma by Mateusz Gessler, Warszawa
    Dariusz Struciński – Hotel Anders, Stare Jabłonki
    Stefan Birek – Hotel Lord w Warszawie
    Angelika Chwyć – SugarArt – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze, Warszawa

RESTAURACJA Z RENOMĄ

    Nolita Restaurant, Warszawa – Jacek Grochowina
    Studio Qulinarne, Kraków – Giacomo Monzali
    Tawerna Fisza Concept by Marcin Budynek, Augustów – Marcin Budynek
    Corrèze, Gdańsk – Krzysztof Gradzewicz
    Restauracja FIGA, Plewiska k/Poznania – Dawid Klimaniec

RESTAURACJA Z TRADYCJĄ

    Ostoja Chobienice, Siedlec – Maciej Barton
    PaŁac i Folwark Galiny www.palac-galiny.pl, Galiny k/Bartoszyc – Olga Lompa
    Folwark Wąsowo, Wąsowo – Piotr Markowski
    Głęboczek Vine Resort & Spa, Wielki Głęboczek – Marian Frankowski
    Karczma Górecznik, Przygodzice – Roman Wegnerowicz

RESTAURACJA HOTELOWA

    Zamek Topacz, Ślęza – Rafał Borys
    Hotel & Restauracja Jakubus, Jakubowice k/Wilków – Marcin Bielec
    Nicolaus Hotel & Culinary, Toruń – Bartłomiej Witkowski
    Pałac Mortęgi Hotel & SPA, Mortęgi k/Lubawy – Marcin Zakrzewski
    Marriott Warsaw Hotel, Warszawa – Paweł Kałuski

KAWIARNIA/LODZIARNIA/CUKIERNIA

    Cukiernia – Restauracja Słodki Słony, Warszawa – Magda Gessler
    Cukiernia Sowa, Bydgoszcz – Aleksandra Sowa
    Lulu Cafe Lounge, Wrocław – Beata Jankiewicz
    PETIT PARIS Sołacz, Poznań – Daria Maria Kuttene
    TRio Molo Cafe, Kołobrzeg – Ryszard Pilecki

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij